Leveranse­start IKEA-sentral­lager

De første lassene med fagverk er allerede levert, og i midten november er det montasjestart for det nye sentrallageret til IKEA i Vestby.

Lars Sem, prosjektleder i Metacon.

Et av Metacons store prosjekter for tiden er produksjon og leveranser av stålkonstruksjoner til IKEAs nye sentrallager. Disse produseres i Metacons lokaler i Rakkestad. Over 130 semitrailerlass med lengder opp mot 31 meter skal transporteres. Når alt står ferdig, har IKEA fått nytt lager på svimlende 43 000 kvadratmeter.

– Det er også litt prestisje for oss å levere stålkonstruksjoner til Norges største enkeltstående stålbygg, sier prosjektleder Lars Sem i Metacon.

Lagerets høyeste seksjon blir på 30 meter. Fra dette lageret blir det kapasitet til å sende ut rundt 2 000 000 ordrer med IKEA-produkter i året. All produksjon av stål foregår hos Metacon i Rakkestad. Sammen med totalentreprenør A Bygg Entreprenør har det pågått en forfase i tre år, og nå er leveransene i gang.

Følgende skal produseres, leveres og monteres i Vestby:

  • Stål 2 200 tonn
  • Takplater 44 000 kvadratmeter
  • Hulldekker 8 300 kvadratmeter 
  • Betongvegger 1 950 kvadratmeter
  • Brannvegger 900 kvadratmeter

IKEA kjøpte den 100 mål store tomten allerede i 2017, og prosessen frem mot realisering har tatt tid frem til godkjenning for det nye sentrallageret. Bygget vil få opp mot 200 arbeidsplasser.